Kategorijos
Naujienos

2021 metų Visagino miesto krepšinio pirmenybių finalų apžvalga

Gruodžio 18 d. Visagino krepšinio mokyklos salėje įvyko 2021 m. rudens krepšinio pirmenybių finalinės dvikovos. Kaip ir tikėtasi, visos rungtynės buvo įtemptos, o didžiajame finale prireikė net 10 papildomų minučių, kad sužinoti nugalėtoją.

B divizionas

Visagino KM vs.  Atomic Zombies komanda
Visagino KM ir Atomic Zombies rungtunių momentas

Finalų dieną atidarė krepšinio mokyklos ugdytiniai, kurie ne be vargo laimėjo prieš „Atomic Zombies” komandą 73:54.

„B” diviziono finale jau jautėsi didesnę itampą. Favoritu laikoma „B“ diviziono finale jau jautėsi didesnę įtampą. Favoritu laikoma „Tverečiaus“ komanda išeinant į pertrauką atsilikinėjo rezultatu 35:44 ir atrodė, kad „Strigailiškio“ krepšininkams pavyks tapti antro pagal stiprumą diviziono čempionais. Bet po pertraukos Tverečiaus komanda pradėjo žymiai aktyviau gintis, laimėjo kelinį 21:6 ir perlaužė rungtynių eigą. Sirena užfiksavo „Tverečiaus“ komandos pergalę 73:63.

Aleksas Kralikauskas vs. Mindaugas Gasperavičius
Aleksas Kralikauskas vs. Mindaugas Gasperavičius

Krepšinio konkursai

Prieš pagrindines dvikovas Prieš pagrindines dvikovas dėl trečios ir pirmos vietos „A“ divizione žiūrovus ir dalyvius laukė krepšinio įgūdžių ir tritaškių konkursai.

Krepšinio kliūKrepšinio kliūčių estafečių maratone (nuo aštuntfinalio iki finalo) nugalėjo Aleksas Kralikauskas (Strigailiškis).

O taikliausių metikų konkurso finale prireikė permetimo, nes abu finalistai Tadas Gasperavičius ir Mantas Neiberka (abu Visagino KM ugdytiniai) įmetė po 13 tritaškių per 60 sekundžių. Konkurso finalo pratesime 11:8 nugalėjo Mantas.

A divizionas

Finale dėl trečios vietos, kur susitiko „Centro” ir „Visagino Policijos” komandos, kova vyko „taškas į tašką” nuo pirmos iki paskutinės minutės. „Centro” komanda vedama Laimono Veličkos sugebėjo išnaudoti šansus, kuriuos suteikė varžovai paskutinėse minutėse ir šventė pergalę 78:73.

Augintas Čižys atakuoja krepšį
Augintas Čižys atakuoja krepšį

Malonu, kad „A” diviziono finalus stebėjo ir Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguz, kuris pasveikino renginio dalyvius ir žiūrovus su artėjančiomis šventėmis ir įteikė krepšinio mokyklai kaledinę dovaną.

Erlandas Galaguz ir Aleksandr Bražnikovas
Erlandas Galaguz ir Aleksandr Bražnikovas

Didžiajame finale tarp „Ilgių Sodybos” ir „And One” prireikė dvejų pratęsimų, kad nustatyti nugalėtoją. Po 50 minučių lygios emocingos kovos rezultatu 105:100 laimėjo „And One” krepšinio komanda.

Žilvynas Varna atakuoja krepšį

Galutinė turnyro lentelė

  1. „AND ONE”
  2. „Ilgių sodyba”
  3. „Centras”
  4. „Visagino Policija”
  5. „Tverečius”
  6. „Strigailiškis”
  7. „Visagino KM”
  8. „Atomic Zombies”

Finalo naudingiausias žaidėjas

  • Žilvinas Varna (AND ONE)

Naudingiausi komandų žaidėjai

  • Remigijus Guiga (And One)
  • Paulius Daukantas (Ilgių sodyba)
  • Laimonas Velička (Centras)
  • Aleksas Kralikauskas (Strigailiškis)
  • Mindaugas Gasperavičius (Tverečius)
  • Mantas Neiberka (Visagino KM)
  • Roman Novikov (Atomic Zombies)
Sporto rėmimo fondas

Projektas “Sportuok ir būk aktyvus Visagine” bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

Nuotraukų galerija

1 komentaras – “2021 metų Visagino miesto krepšinio pirmenybių finalų apžvalga”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *